Den gode vrede

Da jeg i 2013 første gang læste om vrede og irritation, kom det meget bag på mig at vrede blev betragtet som en god ting. (Bogen, der oplyste mig om dette er At overvinde vrede og irritation af William Davies)


Hvordan i alverden kunne det være en god ting at blive vred?
Min tvivl bundede i, at jeg kun havde dårlige erfaringer med vrede og i øvrigt ofte var blevet kritiseret, når jeg blev vred.


Min mor kaldte mig som barn hysterisk, stædig og uregerlig. Så man kan ikke sige, at jeg på nogen måder havde fået et positivt syn på vrede.

Sidder du lige nu og tænker lidt det samme, som jeg gjorde, skal du virkelig gøre dig selv den tjeneste og læse videre.


For vrede er en GOD TING.


Fordi vrede kan det, som mange af vores grundfølelser kan.


Indskudt sætning:

Hvis du nu lige sidder og tænker, hvilke følelser er det nu lige de der grundfølelser er, så får du en oversigt her:


Glæde

Tristhed/sorg

Overraskelse

Foragt/Afsky

Vrede/irritation

Frygt

Skam

Skyld

Interesse

Hengivenhed

Misundelse


Flere af grundfølelserne - vrede er som sagt én dem - gør os opmærksomme på, at der er noget, vi bør tage os af og reagere på.Vredes information til dig er:


PAS PÅÅÅ dine grænser er blevet overtrådt.

GØR NOGET

FORSVAR DIG

ellers dør du!!!Ja det lyder voldsomt, men det er faktisk sådan din hjerne oplever det
Så det kan være svært at undgå, at det bliver voldsomt, når vi bliver rigtig vrede - og det er måske heller ikke meningen, at det ikke skal være voldsomt. Du skal dg nok være opmærksom på at vrede er generelt ikke socialt accepteret, så det har ofte en pris at blive vred.


Udfordringen opstår også, når vi bliver vrede over, at lillefisen ikke gider falde i søvn eller tage sit tøj på eller teenageren svarer igen.

Og hvordan når det, dertil hvor din hjerne tror, at det er noget, du potentielt kan dø af....?


Jaa det er en spændende snak, men den må vi tage en anden gang eller du kan tilmelde dig mit online foredrag Hvorfor er du vred, mor? som løber af stablen d.18.5.22 kl.19.30.Du er også meget velkommen på workshoppen Lær din vrede at kende, mor.

Den foregår også online.


Det er d.31.5.22 kl.18 -21.00
Jeg håber, dette skriv har givet dig et nyt perspektiv på din vrede og en nysgerrighed omkring den gode og den mindre gode vrede.


6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle