top of page

Hvordan vinder du Tour de Temperament?

Opdateret: 27. okt. 2022Hvor mange gange har du besluttet dig for, at i morgen SÅ råber du ikke af dine børn?

I morgen bliver du ikke SÅ vred!


Jeg har besluttet det MANGE GANGE eller i hvert fald tænkt, at NU husker jeg mig selv på, hvordan det er alle de kloge hoveder, fortæller mig, at jeg skal gøre.
gif

Klip til næste dag....


Den gang min søn var mindre, vidste jeg ikke, at det at beslutte sig for at kunne styre sit temperament er det samme som at beslutte sig for at køre Tour de France med ambition om at kunne iklæde sig den gule fører trøje.


Okay hvis du har fået en god nats søvn, vil det måske kun være Danmark rundt.


Det ved jeg nu, og det er vigtigt du får samme viden.


Det, jeg prøver at sige her, er, at du stiller HELT urimelige forventninger til dig selv, når du tror, at det der med at kunne styre sit temperament handler om viljestyrke og "bare" er noget du kan beslutte dig for - og lykkes med fra den ene dag til den anden.Men lad os blive lidt i cykelløbs metaforen - for den er egentlig meget sigende.For hvordan vinder man et cykelløb?


Ja du vinder i hvert fald ikke uden at træne.


Og lad os lige blive enige om, at man træner ikke ved at køre Tour de France.


Man træner ved at køre rigtig rigtig rigtig mange kilometer uden der er en præmie at køre efter.

Man opbygger muskler, udholdenhed og lære alverdens teknikker. Man skal have styr på sit udstyr og vide hvordan både cykel og psyke fungerer.


Det er sådan set fuldstændig det samme, hvis du gerne vil vinde Tour de Temperament.
Så hvordan vinder du så Tour de temperament?


gif

Som sagt er træning en væsentlig faktor. Din træning skal bestå af følgende elementer:


Saml viden.

Det er vi gode til som mødre.

Men vi vinder ikke hverken Tour de France eller Tour de Temperament ved at læse os til det. Det er forberedelse og det er ikke skidt, men langt fra nok.


Så har du allerede læst rigtig meget om børn og børneopdragelse er det tid til at lægge bøgerne fra dig eller slukke for de sociale medier, og droppe mere viden.


Reflektér og analysér gamle situationer.


Her er der god og brugbar viden at finde.


Gør det helst sammen med en, der kan vejlede dig og få dig ud af dine vante tankemønstre, for ellers vil du ofte ende med at køre i ring

- og nu er det jo ikke Le Man vi gerne vil vinde, så at køre i ring, kommer vi ikke i gult af. 😉Lær dig selv at kende


Her er der rigtig meget guld at finde.

Ofte trigges vi, fordi vi bliver ramt på gamle historier om hvem vi er og hvem vi ikke er, hvad vi må og hvad vi ikke må og gamle tankemønstre og overbevisninger.


Det skriver jeg også om i blogindlægget Derfor hjælper det ikke (altid) at tælle til 10 (power-woman.dk)
Men ellers skal du træne....


Dit selvværd


Yep du læste rigtigt - dit selvværd.


Der er en meget tæt forbindelse mellem dit selvværd og dit temperament, så at give det positiv opmærksom mildner dit temperament.


Desuden smitter din selvværdstræning af på dit barn, så der er dobbelt op på gevinst her.
Selvværdstræning går blandt andet gennem din måde at kommunikere på, og vil du i gang med det samme, vil jeg anbefale dig at lave en udrensning ved at gøre følgende:


- minimér brug af bandeord.


- omformulér kraft udtryk;

for fanden bliver til for filen

for satan bliver til for sulen

osv


- bruger du voldsomme udtryk som hold kæft, sig i stedet Ti stille


- er du til øjenrulleri, dybe suk, stram mund eller anden kropssprog, der tydeligt signalerer vrede/irritation - øv dig i alternativer;

det dybe suk bliver knapt så tydeligt, hvis du puster langsomt ud,

løft mundvigene bare en smule,

stir på et punkt og hold fokus i stedet for at rulle med øjnene.


Dette skal øves i ALLE sammenhæng, med ALLE mennesker du taler med.


Jo mere du gør det, når du er relativ rolig og afslappet, jo lettere bliver det også at bruge det, når du for alvor bliver vred.Der er mange flere måder at træne dit selvværd og dermed dit temperament på, men sørg for kun at tage et skridt af gangen - og at træne dine kommunikative evner er mere end ovenstående.


Men nu kan du tage første skridt mod at vinde Tour de Temperament.


Jeg ønsker dig god træning og husk så på, at selv Jonas Vingegaard havde ikke vundet et cykelløb, før han erobrede den gule trøje.


Du skal nok få fingre i den lycra slimline skriggule hæslighed af en trøje, hvis det er dét, du kan mærke vil gøre dig glad.


Ej okay det lød ikke særlig attraktivt 😆😆. Det jeg prøver at sige er, at du skal ikke vinde Tour de Temperament, fordi du tror, du skal stå øverst på podiet med en pokal i hånden, før du er god nok som mor. Slet ikke, som i slet ikke!!


Du skal KUN vinde Tour de temperament, fordi du kan mærke, at det er noget, der betyder noget for dig, og at det vil gøre dig til den mor, DU allerhelst vil være.
Vil du med til temperamentstræning?


12 mødre har mulighed for at træne temperament

på et unikt 9 timers kursus.

Kurset er for mødre, der er vil blive klogere på deres temperament, så de kan blive bedre til at styre det. Det er også for dig, som vil elske at have nogle helt konkrete kommunikative værktøjer, som hjælper dig med at få behageligere samvær med dine børn (og andre) og som samtidig gavner selvværdet hos store såvel som små.
24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg